vrijdag 17 juli 2015

Aankomst Schiphol - wennen en hechten

Beste allemaal,

Zoals beloofd hier wat extra informatie over de aankomst bij Schiphol, en het wennen en hechten.

Aankomst Schiphol
Op DV zaterdag 22 augustus om 05:15 hopen wij te landen op Schiphol! (Vluchtnummer, aankomsthal en eventuele aanvullende informatie volgt tegen die tijd op onze blog)
In principe is iedereen daar van harte welkom. 

Wennen en hechten Levi
Nu we Levi bijna kunnen ophalen uit China willen we graag iets vertellen over het wennen en hechten bij adoptiekinderen. Adoptie van een kind is in die zin bijzonder, dat er niet vanzelf een hechte band is tussen het kind en de ouders.

In vergelijking met de situatie waarin een biologisch eigen kind geboren wordt, moeten ouders en kind meer moeite doen om de onderlinge band te laten groeien. Het kind moet leren hechten en het moet leren eenkennig te worden.

Niet alleen wij als ouders, maar ook jullie, familie, vrienden en bekenden kunnen het kind daarbij helpen. Om de hechting van Levi zo goed mogelijk op gang te brengen vragen wij jullie rekening te houden met het volgende:  De eerste periode na thuiskomst willen we het rustig aan doen, zodat we met z’n vieren kunnen wennen aan de nieuwe situatie. Levi  zal moeten leren wie zijn ouders zijn en wie familie, vrienden en kennissen. Daarom is het belangrijk om gedurende de eerste maanden niet teveel bezoek te ontvangen. Zelf mogen/kunnen/gaan wij wel met Levi op bezoek ;-)

Wij moeten er voortdurend voor Levi zijn en laten merken dat hij altijd op ons kan rekenen, dat wij te vertrouwen zijn en dat hij zich bij ons veilig kan voelen. Dit is alleen mogelijk door Levi de eerste weken volledig zelf te verzorgen, alle aandacht en liefde te geven, te troosten etc. Jullie kunnen ons helpen door de eerste tijd wat afstand te houden. Door hem niet op schoot te nemen, te knuffelen of een aai over de bol te geven,  door hem niet teveel aandacht te geven en vooral niet rechtstreeks cadeautjes en snoepjes  e.d. te geven.
Alle contacten moeten dus de eerste periode via ons lopen.

We beseffen heel goed dat dit echt niet leuk is en wij zouden het uiteraard ook liever anders doen maar het is voor de ontwikkeling van Levi noodzakelijk. Hoe lang deze periode duurt hangt helemaal van hem af. Wij gaan de contacten op basis hiervan zelf steeds iets meer opbouwen, zodat hij langzaam kan wennen aan alles en iedereen.

Als er vragen zijn horen we dat natuurlijk graag!

p.s. Voor kinderen (zoals vriendjes van Aron, neefjes en nichtjes) geldt dit overigens niet, zij zijn altijd welkom ;-)

Hartelijke groet,

Ruben, Willianne en Aron

Geen opmerkingen:

Een reactie posten